Εξερεύνηση και Δημιουργία στο Φουγάρο Art Center: Μια Μοναδική Εκδρομή

Η εκδρομή μας στο Φουγάρο Art Center, την Τετάρτη 28/11 αποτέλεσε έναν πολύχρωμο συνδυασμό εκπαίδευσης, διασκέδασης και δημιουργίας. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Οι μουριές του Μοριά στην…αλέα του Φουγάρου” ανέδειξε την ομορφιά της φύσης και την συνύπαρξη της τέχνης και της παιδείας.

Στον υπαίθριο χώρο του Φουγάρου, ανάμεσα σε μια σκιώδη σκηνή από μουριές, τα παιδιά μας είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τη μαγεία των εποχών. Με τα φύλλα που πέφτουν το φθινόπωρο, τα νέα φυτά την άνοιξη και τα γυμνά κλαδιά το χειμώνα, οι μαθητές παρακολούθησαν πώς η φύση μεταμορφώνεται.

Μέσα από παιχνίδια και δραστηριότητες, τα παιδιά μάθαιναν για την ιστορία της Πελοποννήσου, τη σηροτροφία και την ανακάλυψη του μεταξιού. Η δημιουργία θεατρικών σκηνών και η τέχνη με φυσικά υλικά όπως φύλλα και κλαδιά ανέπτυξε την φαντασία τους.

Μια έκπληξη της εκδρομής ήταν μια μικρή μουριά που πήραμε ως δώρο! Τώρα, το σχολείο μας φιλοξενεί μια νέα μουριά, ενώ τα παιδιά θα αναλάβουν τη φροντίδα της, δημιουργώντας έτσι μια σχέση με τη φύση.

Η επίσκεψή μας συνεχίστηκε στη βιβλιοθήκη τέχνης του Φουγάρου, όπου εξερευνήσαμε έργα τέχνης και βιβλία που εμπνέουν.

Τέλος, μια ευχάριστη έκπληξη μας περίμενε όταν ανακαλύψαμε τη μουσική συνάντηση με καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο. Τα μουσικοκινητικά παιχνίδια με τους καλλιτέχνες ήταν ένα μοναδικό βιωματικό μάθημα.

Η εκδρομή στο Φουγάρο Art Center αναδείχθηκε ως μια συναρπαστική εμπειρία που συνδύασε τη μάθηση, την τέχνη και τη χαρά της δημιουργίας. Τέτοιες ευκαιρίες ενισχύουν την εκπαίδευση των παιδιών και τους προσφέρουν μια πολύτιμη ευκαιρία να αναπτύξουν τη φαντασία τους και να συνδεθούν με τον πολύπλοκο κόσμο της τέχνης και της φύσης.