Ανακαλύπτοντας την Ιστορία: Εκπαιδευτική Επίσκεψη στις Μυκήνες

Στις 24 Ιανουαρίου ολόκληρο το σχολείο είχε την ευκαιρία να εξερευνήσει τον πλούτο της αρχαίας ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού σε ένα ταξίδι στην καρδιά των Μυκηνών.

Ξεκινήσαμε την εκδρομή μας με μια επίσκεψη στην ακρόπολη των Μυκηνών, όπου οι μαθητές/τριες μας είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν και να μάθουν για την πολιτική, κοινωνική και οικονομική οργάνωση της αρχαίας πόλης.

Στη συνέχεια, κατευθυνθήκαμε προς τους θολωτούς τάφους, έναν τόπο ανεκτίμητης ιστορικής σημασίας. Οι μαθητές/τριες εντυπωσιάστηκαν από την αρχιτεκτονική ακρίβεια και τον πλούτο των ευρημάτων που ανακαλύφθηκαν εκεί, ενώ παράλληλα κατανόησαν τη σημασία των τάφων στην αρχαία ελληνική κοινωνία.

Το καταλυτικό σημείο του ταξιδιού μας ήταν η επίσκεψή μας στο αρχαιολογικό μουσείο των Μυκηνών, όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά εκθέματα από την αρχαία πόλη και να κατανοήσουν καλύτερα τη ζωή και τον πολιτισμό των αρχαίων Μυκηναίων.

Η εκπαιδευτική αυτή επίσκεψη ήταν μια πραγματική πηγή έμπνευσης για τους/τις μαθητές/τριες μας, που αποκόμισαν νέες γνώσεις και ενθουσιάστηκαν από την ανακάλυψη του παρελθόντος.

Ανάλογα με την ηλικία τους, τα παιδιά κλήθηκαν στο τέλος της εκδρομής να συμπληρώσουν ένα φύλλο εργασίας σχετικό με όλα όσα έμαθαν στην επίσκεψη αυτή.

Ανυπομονούμε για τις επόμενες εκπαιδευτικές μας περιπέτειες και για τον πλούτο γνώσεων και εμπειριών που θα μοιραστούμε μαζί!